hoogeindhistorieheader

“Bouwen
op vertrouwen”

> Historie en heden

Een bedrijf met karakter

De kracht van het bouw- en aannemingsbedrijf Goudriaan-Jongerius BV ligt in de jarenlange ervaring waarbij kwaliteit en betrokkenheid altijd hebben geresulteerd in mooie projecten en tevreden klanten. We kunnen inmiddels terugkijken op 35 jaren waarin we ontzettend veel ontwikkelingen in de bouwwereld hebben doorgemaakt. We zijn uitgegroeid tot een solide bedrijf waar we oog hebben voor onze klanten en ook voor onze medewerkers. Een team waar we trots op zijn. 


Het begon allemaal in 1979. In januari van dat jaar richtte de grondlegger Piet Goudriaan zijn eigen aannemingsbedrijf op en vestigde zich in Driebruggen, aan de Burg. Doormanstraat 40. Het bedrijf richtte haar activiteiten op het bouwen, verbouwen en restaureren van bungalows en boerderijen. Met een klein team werd hard en enthousiast gewerkt. En met succes.

Een decennium later werd het bedrijfspand te klein en verhuisden we naar Hoogeind 62 in Driebruggen. In een authentieke woonboerderij met bedrijfsruimte werden de bouwactiviteiten voortgezet.

In 1991 deed zich de mogelijkheid voor om collega-aannemingsbedrijf Jongerius in Waarder over te nemen. Dit was de officiële start van Goudriaan-Jongerius BV bouw- en aannemingsbedrijf. We vestigden ons in 1994 geheel in Waarder. Met een gestage groei ontwikkelden we nieuwe activiteiten op het gebied van seriematige woningbouw, het renoveren van meerdere woningen en utiliteitsbouw.

Twee jaar later werd het naastgelegen pand aan de Groendijck 61 aangekocht en grondig verbouwd tot kantoorpand. Ook bouwden we een compleet nieuwe  werkplaats die begin 1999 in gebruik werd genomen. Dit was weer een belangrijke stap vooruit voor ons bedrijf.

Hard werken binnen een groeiend bedrijf kent uiteraard pieken en dalen. En dat zijn niet altijd zaken waar je grip op hebt. In 2010 veranderde er veel binnen Goudriaan-Jongerius. Directeur en grondlegger van het bedrijf, Piet Goudriaan, overleed op een leeftijd van 55 jaar. Piet was de laatste 5 jaar al ernstig ziek, maar bleef tot het laatst enorm betrokken bij zijn bedrijf en de bedrijfsvoering. Zijn markante persoonlijkheid, zakelijk inzicht, tomeloze energie en warme vriendschap blijven altijd in onze herinnering voortbestaan. Na het overlijden van Piet is zijn echtgenote Anny eigenaar van het bedrijf geworden.

Arjan Griffioen werkte destijds al enkele jaren bij Goudriaan-Jongerius en werd benoemd tot opvolger als directeur. Een keuze die Piet zelf heel bewust had voorbereid. Een grote mate van deskundigheid en zeer goede communicatieve en sociale eigenschappen maken Arjan tot op de dag van vandaag een gedreven aanvoerder van het bedrijf, met veel plezier en toewijding. Dit gaf Anny Goudriaan het vertrouwen dat Goudriaan-Jongerius in goede handen is bij Arjan; het deed haar besluiten om het bedrijf op 6 juli 2015 aan hem over te dragen. Sinds die feestelijke dag mag Arjan zich de trotse eigenaar noemen van Goudriaan-Jongerius, medewerkers en hun familieleden waren aanwezig om de bijzondere gebeurtenis mee te vieren.

Dat de onderlinge verhoudingen binnen het bedrijf bijzonder goed zijn, uit zich in het feit dat onze medewerkers betrokken zijn en hart voor de zaak hebben. Stuk voor stuk mensen met een schat aan ervaring en kennis en die graag bij ons werken. Sommigen al meer dan 25 jaar. We binden onze medewerkers graag aan ons bedrijf. Zo leiden we de jongste generatie zelf op en hebben we aandacht voor elke medewerker persoonlijk.

Die persoonlijke aanpak brengt ons veel. Niet alleen intern, maar juist door de waarde en het wederzijdse vertrouwen dat we naar onze klanten kunnen uitspreken. Dat maakt Goudriaan-Jongerius tot een stabiele en professionele bouwpartner met een heldere organisatie en een transparante visie voor de toekomst.