slide_3-2

“Wij kunnen u zelf vertellen
over ons werk, maar onze klanten
kunnen dat veel beter”

> Klant aan het woord

 • fam de groot

  De charmes van een rijksmonument - met het wooncomfort van nu

  In 2011 kochten Lidewei en Peter de Groot een monumentale boerderij aan de Hoenkoopsebuurtweg te Oudewater. Het pand dateert voor het grootste gedeelte uit 1850, maar eerder heeft er een kleine boerderij gestaan die al in de 17e eeuw werd gebouwd. Ook al zaten er dan wel scheuren in de gevels en was de boel behoorlijk verzakt , de nieuwe eigenaren zagen dat hun boerderij potentie had. Te zijner tijd zou alles onderheid worden, maar intussen betrok de familie De Groot de boerderij alvast. Binnen werd alles voorzien van een lik verf zodat het een modernere uitstraling kreeg. Dat was ook wel nodig, want vanaf de jaren zeventig van de vorige eeuw was er niet heel veel aan onderhoud gepleegd.

  Lees meer
 • fam.-Lee

  We zouden zo weer - voor dit bedrijf kiezen

  Cees en Corry van der Lee wonen met hun gezin in een woning, daterend uit 1911, te Alphen aan den Rijn. “Het is mijn ouderlijk huis”, vertelt Cees “en in 1996 zijn wij hier met onze kinderen komen wonen. In de loop der tijd hebben we twee keer (ingrijpend) verbouwd. Daardoor hadden we al enige ervaring met bouwbedrijven voor we in 2013 ons volgend project begonnen: de bouw van een kelder onder onze woning die we als schuur zouden gaan gebruiken. Wim van Middelkoop, een bevriende bouwkundig tekenaar, verzorgde de tekeningen en adviseerde ons een drietal andere bedrijven, waaronder Goudriaan-Jongerius. Meteen al bij het uitbrengen van de offertes was duidelijk dat dit bedrijf niet het goedkoopst was, maar wel het enige dat een complete offerte aanbood, inclusief leidingwerk en grondafvoer. We besloten met Arjan Griffioen van Goudriaan-Jongerius om de tafel te gaan. Daar hebben we geen spijt van gekregen, we zouden zo weer voor dit bedrijf kiezen.”

  Lees meer
 • RobertJan Kolster-1

  We hadden - meteen een klik

  In het landelijke Boskoop staat een schitterende, wit gestuukte bungalow met rieten kap, die in 2011 door Goudriaan-Jongerius werd opgeleverd. Robert-Jan Kolster, zijn vriendin Juklin en hun zoontje Quinn zijn de bewoners ervan. Het prachtige ontwerp, het hoge afwerkingsniveau en de mooie tuin bleven niet onopgemerkt bij stylisten. Zij doen regelmatig photoshoots in en om de woning voor interieurbladen en de bungalow en tuin komen regelmatig voor in foldermateriaal voor een groot tuincentrum.

  Lees meer
 • Hoogendoorn

  Ik heb altijd in het bedrijf geloofd - en blijf dat ook doen

  Dick Hoogendoorn is eigenaar van PLUS Hoogendoorn Waarder. In 2013 werd zijn winkel omgebouwd van een reguliere PLUS Supermarkt naar een PLUS Briljant Supermarkt. Het was een behoorlijk ingrijpende verbouwing, omdat het oude interieur volledig verwijderd moest worden. Van het plafond tot en met de vloer werd alles opnieuw opgebouwd. De planning van de verbouwing was in handen van PLUS, het bouwkundige gedeelte werd door Goudriaan-Jongerius verricht, tot volle tevredenheid van Dick: ”Ik heb altijd in het bedrijf geloofd en blijf dat ook doen.”

  De supermarkt van Dick Hoogendoorn ligt op nog geen 100 meter afstand van het bouwbedrijf. Lokale ondernemers gunnen elkaar hier misschien net wat meer dan in een plaats waar de verbondenheid wat minder is. Toch hield dat niet meteen in dat Goudriaan-Jongerius als vanzelfsprekend de verbouwing van de supermarkt zou doen.  Dick vertelt daarover: “PLUS werkt landelijk met twee of drie aannemers die alle verbouwingen voor PLUS doen. Maar omdat wij in een kleine gemeenschap wonen en werken, was het mijn uitdrukkelijke wens richting PLUS dat Goudriaan-Jongerius, onze plaatselijke loodgieter en de lokale elektricien ook hun offertes mochten uitbrengen. Dat is normaliter niet gebruikelijk bij PLUS, maar ik wist het hoofdkantoor hiertoe over te halen. Meteen al na het uitbrengen van de eerste offerte werd duidelijk dat Goudriaan-Jongerius qua prijs in de buurt zat van de landelijke aannemer. Na een aantal gesprekken met Arjan Griffioen deelde het hoofdkantoor mijn overtuiging dat Goudriaan-Jongerius de beste keuze was.

  “In de loop der jaren hebben wij al vele verbouwingen met Goudriaan-Jongerius meegemaakt. Iedere keer weer met een positief gevoel en resultaat”, garandeert Dick.  “Het bouwbedrijf heeft nette en vakkundige mensen in dienst die altijd bereid zijn een stapje extra te doen en gemaakte afspraken nakomen. Tijdens de verbouwing was er de hele dag een uitvoerder van PLUS aanwezig die alles in goede banen probeerde te leiden en contacten onderhield met de diverse partijen. Het heeft even een beetje tegen gezeten, dit werd echter meteen door de medewerkers van Goudriaan-Jongerius doortastend opgepakt. Men heeft zelfs een nacht doorgewerkt om te vermijden dat de zeer strakke planning en de opleverdata in gevaar zouden komen. Er is eigenlijk nooit een moment geweest dat er iets niet beviel en mocht dat wel het geval zijn, dan kunnen zij vlot schakelen en weet ik zeker dat het snel opgelost zou zijn.”

  Dick besluit: “Het is een fijn bedrijf om zaken mee te doen, daarom wilde ik dat Goudriaan-Jongerius onze verbouwing zou doen en heb ik mij hiervoor hard gemaakt richting ons hoofdkantoor. Je hoeft maar aan de bel te trekken en de medewerkers van Goudriaan-Jongerius staan voor je klaar. Wij zijn dik tevreden over het behaalde resultaat!”

  Lees meer
 • Doorduyn

  Ze denken - met je mee

  Doorduyn Mode B.V. is een gespecialiseerde modewinkel voor senioren en bevindt zich aan de Overtocht 23 te Bodegraven. Daarnaast heeft het een webwinkel en een rijdende winkel waarmee het bedrijf in het hele land modeshows en verkoopdagen organiseert. Het pand waarin Doorduyn Mode is gevestigd, is smal en diep. Ten tijde van de bouw heeft men goed nagedacht hoe die oppervlakte zo efficiënt mogelijk kan worden benut, want naast de winkelruimte, is er ook een flink magazijn, een kantoorruimte en wordt de rijdende winkel ’s avonds binnen geparkeerd.

  Lees meer
 • Aanhold

  Bouwen met Goudriaan? - Wij raden het iedereen aan!

  Bert en Marloes van Aanhold wonen, samen met hun kinderen, sinds de zomer van 2013 in het landelijke Kamerik. Omdat ze in het verleden al goede ervaringen hadden met Goudriaan-Jongerius was het hen snel duidelijk dat Goudriaan-Jongerius hun droomhuis moest bouwen. Daar hebben Bert en Marloes wederom geen moment spijt van gekregen. Sterker nog: ze raden het iedereen aan!

  Netjes op tijd opgeleverd

  De bouw van hun woning nam precies negen maanden in beslag. “We wilden de oplevering echter graag op een vrijdag laten plaatsvinden en daardoor kwamen er nog twee dagen bij”, lacht Bert. “De vorstperiode leek even een bedreiging voor de planning, maar nadat die voorbij was, werden alle zeilen bijgezet om de opleveringsdatum te behalen. Daar waren we heel erg blij mee”, vertelt Marloes, “want daardoor was het niet nodig om tijdelijk te gaan huren. De mensen van Goudriaan-Jongerius dachten bij alle facetten van de bouw met ons mee. Soms leek het wel of ze voor hun eigen woning aan het werk waren. Dat was heel bijzonder!”

  Personeel is mee- en vooruitdenkend

  Bert: “Het begon al tijdens de eerste bespreking met Arjan Griffioen. Hij had het project echt tot in de kleinste details bestudeerd. Arjan constateerde, op zeer bescheiden wijze, in het ontwerp en bestek meteen al een aantal zaken die niet praktisch of niet duurzaam waren; zoals o.a. de voorgeschreven houten waterslagen waarvan bleek dat die maar 15 jaar meegaan. We hebben ze daarom laten vervangen door hardstenen waterslagen. Of de trap naar zolder die zo ingetekend was dat we meteen het hoofd zouden stoten aan een van de gordingen. Zo bleek ook dat de door ons gekozen steensoort niet geschikt was voor het kruisverband metselwerk dat wij in gedachten hadden. Al deze zaken waren van tevoren al getackeld. Soms zette de metselaar of Frans Goudriaan voor het weekend nog een proefstuk op van het metselwerk, of de profilering en er werd zelfs een proeftrap neergezet zodat we het weekend konden overdenken of dit was wat we wilden. Door een compleet andere trap te plaatsen werd het probleem opgelost en het kruisverband metselwerk, dat voor ons een hoge prioriteit had, ziet er nu – dankzij hen (en een andere steensoort) -prachtig uit. We zijn er uitermate tevreden over.” Van anderen horen we dat echt niet iedere aannemer op deze manier werkt. Goudriaan-Jongerius is met hun offerte misschien niet de goedkoopste, maar wij zijn ervan overtuigd dat het ons veel geld heeft bespaard door voor hen te kiezen.

  Oplevering zonder problemen

  “Zelf zijn we behoorlijk kritisch, maar we merkten dat de mensen van Goudriaan-Jongerius ook heel erg kritisch zijn op het werk dat zij zelf en de onderaannemers leveren. Als dat niet naar hun of ons zin was, dan werd het ook meteen zonder discussie opgelost. Dat geeft vertrouwen. Een groot bijkomend voordeel is dan ook dat onze woning daardoor werd opgeleverd met slechts zeven kleine opleveringspuntjes.”

  De bouwperiode is door Bert en Marloes als zeer prettig ervaren. Bert: “Iedere vier weken was er een werkoverleg, waarvan we notulen ontvingen en ook de mensen op de bouwplaats dachten altijd heel functioneel met ons mee. Marloes vult aan: “Het enige minpuntje dat we kunnen bedenken is dat het jammer is dat we nu na de oplevering zo weinig contact meer hebben. Het persoonlijke contact was zo fijn! Het klinkt misschien gek, maar toen de bouwkeet en zeecontainer waren weggehaald, hadden we beiden een weemoedig gevoel.”

  Lees meer
 • vDaalen

  Zij doen al jaren - onze verbouwingen

  “Drie jaar geleden onderging onze bakkerij reeds een ingrijpende verbouwing. Natuurlijk schakelden we Goudriaan-Jongerius weer in, zij doen al jaar en dag onze verbouwingen. De prijs-kwaliteitverhouding is goed; Goudriaan-Jongerius is gewoon een gedegen en vertrouwd bedrijf.” Bakker Ko van Daalen van BROOD&KO heeft zes bakkerswinkels in de regio Bodegraven – Woerden, waarvan de vestiging aan de Pr. Hendrikstraat in Bodegraven recentelijk een metamorfose doormaakte. De winkel heeft in twee weken tijd een ambachtelijke en rustieke uitstraling gekregen.

  “Voor de kleinere klusjes bel ik Dirk Nell, maar voor de grotere verbouwingen neem ik contact op met Arjan Griffioen, ik heb een leuke klik met hem. Arjan draagt het werk weer over aan de uitvoerder. Tijdens een verbouwing is er altijd ruimte om nieuwe ideeën uit te laten voeren. Je werkt natuurlijk vanaf tekeningen, maar in het werk blijkt toch dat bijvoorbeeld de ‘deurenman’ wensen heeft, maar dat heeft de leverancier van de pui ook… Het is niet altijd de makkelijkste weg, maar we streven allemaal naar een topproduct en dan worden de laatste puntjes op de i gezet. De jongens van Goudriaan-Jongerius hebben zeker geen 9 tot 5 mentaliteit”, verzekert Van Daalen.

  “De mensen van Goudriaan-Jongerius zijn kritisch op hun werk, ze zijn goed voorbereid, betrouwbaar en betrokken. Ook wat het onderhoud betreft: ze pikken je wensen op en regelen het. Om een voorbeeld te geven: na de oplevering van de verbouwing - de mensen van Goudriaan-Jongerius waren twee dagen daarvoor vertrokken, vertelde mijn buurvrouw dat er een dakpan van het dak af was en vogeltjes al aan het nestelen waren. Ik belde uitvoerder Hans Hagoort op, dezelfde dag werd er een pan op het dak gelegd. Ik hoef er niet naar om te kijken: het wordt geregeld en ik kan ervan uitgaan dat het netjes wordt afgehandeld. Hetzelfde geldt voor de lekkage die ik ooit had, het werd dezelfde dag nog opgelost.

  Wordt er dan nooit eens een foutje gemaakt? “Ach, als er al eens een foutje in bijvoorbeeld de overdracht werd gemaakt, dan werd het adequaat opgepakt”, garandeert Van Daalen. “Ik ben daarom erg tevreden over het bedrijf. De mensen van Goudriaan-Jongerius zullen je vertrouwen nooit beschamen. Daarom durfde ik de verbouwing rustig op regiebasis uit te laten voeren. Ik kreeg ook echt geen unheimisch gevoel bij de rekening. Mijn bedrijf heeft, mede vanwege de familieband met Piet Goudriaan, een lange geschiedenis met Goudriaan-Jongerius. Ik ken de mensen dus goed. De medewerkers van Goudriaan-Jongerius zijn de cultuurbewakers van het gedachtengoed van Piet. Ze houden de cultuur van destijds vast en bewaken het met elkaar, dat vind ik bijzonder. Het is gewoon een prettig bedrijf!”

  Lees meer
 • HBM

  Het vertrouwen - was er al snel

  Het duurde niet lang of het was duidelijk dat Goudriaan-Jongerius hun woning zou bouwen. Immers, architect Henk Schat die Marjolein en Herman Buitelaar raadpleegden, adviseerde drie aannemers die hij zeer geschikt achtte om in het plassengebied van Reeuwijk te bouwen, Goudriaan-Jongerius stond op nummer één van dat lijstje.

  “Dan wordt het nummer 1 , we willen alleen maar werken met een nummer één”, zei de familie Buitelaar. “En na een gesprek met wijlen Piet Goudriaan, waren mijn vrouw Marjolein en ik zo enthousiast over de bedrijfsfilosofie, de oprechtheid van de man en het meedenken over het project, dat wij direct in zee gingen met de firma Goudriaan”, memoreert Herman. “Het vertrouwen was zo snel gewonnen en het bedrijf heeft dat vertrouwen nooit geschaad, het team bestaat uit een hechte groep gedreven mensen die met zorg en liefde bouwen, alsof het hun eigen woning aangaat”, verzekert Marjolein. “Enige jaren geleden hebben wij daarom ons bedrijfspand - HBM Machines B.V. - in Moordrecht ook door Goudriaan-Jongerius laten realiseren.

  “Bevriende architect Hélène Houben was verantwoordelijk voor beide ontwerpen, de samenwerking met het bouwteam was optimaal en verliep uitermate prettig”, herinnert Herman zich. “We kregen goede adviezen van het bedrijf, zonder dat men aan hun eigen voordeel dacht. Piet had een lijfspreuk: ‘Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’, en dat hebben ze helemaal waargemaakt. Er werd goed naar je geluisterd, ze zochten net zo hard mee naar de beste oplossing als we naar iets speciaals op zoek waren. Er werd met veel aandacht, zorg en liefde gebouwd.” Marjolein merkt daarbij op: “We hadden nooit het gevoel dat er iets onder het vloerkleed werd geveegd. Alles ging altijd even open en eerlijk en als klant draai je, als je dat wilt, volledig mee in het project. Als we vragen hadden, dan kregen we daar binnen 24 uur antwoord op en als ze dat antwoord op dat moment nog niet konden geven, dan hoorden we ook waarom dat zo was.”

  Het bijzondere bedrijfspand van HBM Machines B.V. heeft een luxe uitstraling, o.a. door de toepassing van extra lange metselstenen. Het bevat veel elementen waar de vrouwelijke touch van architect Hélène Houben en Marjolein aan te pas kwamen, zoals de mooie hoge deuren, de fraaie toiletruimten, omlijste kolommen en de vele warme kleuren die het pand rijk is. “In eerste instantie schrokken we van de post die voor het metselwerk stond”, onthult Marjolein. “Maar toen Arjan Griffioen, de huidige directeur, uitlegde dat het werk veel intensiever werd door de lengte van de bakstenen, begrepen we waarom het duurder was dan dat het normaal zou zijn.” Herman:“Goudriaan-Jongerius vraagt waar ze recht op hebben - dat was overigens nooit teveel - gezien de kwaliteit die ze leveren en wij wilden graag voor die kwaliteit betalen. Bovendien hebben we achteraf nooit extra rekeningen ontvangen. Ik zou eigenlijk geen minpuntje kunnen bedenken.”

  “Ik vind het trouwens ongelooflijk knap dat ze zich zo staande weten te houden ondanks de huidige economische omstandigheden”, vervolgt Herman. “Op veel plekken zie je groen-witte borden van Goudriaan in de regio, maar ook daarbuiten.”

  “Dankzij deze prettige ervaringen, laten wij nu de uitbreiding van ons bedrijfspand ook door Goudriaan-Jongerius uitvoeren. We kunnen Goudriaan-Jongerius bij iedereen aanbevelen. Er zijn al heel wat architecten en aannemers komen kijken naar ons bedrijfspand, iedere belangstellende is vanzelfsprekend welkom.”

  Marjolein glimlacht:”We zijn zelfs zó tevreden over het bedrijf dat we op één van de pilasters van het hekwerk bij onze woning een plaquette lieten plaatsen met de tekst ‘Dit huis is ontworpen door mevrouw Ir. H. Houben en werd gerealiseerd door het fantastische team van Piet Goudriaan.’ Dat zegt toch genoeg?”

  Lees meer