slide-1

“Met Goudriaan
is het goed bouwen”

> Bouwen met Goudriaan? Wij raden het iedereen aan!

Bouwen met Goudriaan? Wij raden het iedereen aan!

Bert en Marloes van Aanhold wonen, samen met hun kinderen, sinds de zomer van 2013 in het landelijke Kamerik. Omdat ze in het verleden al goede ervaringen hadden met Goudriaan-Jongerius was het hen snel duidelijk dat Goudriaan-Jongerius hun droomhuis moest bouwen. Daar hebben Bert en Marloes wederom geen moment spijt van gekregen. Sterker nog: ze raden het iedereen aan!

Netjes op tijd opgeleverd

De bouw van hun woning nam precies negen maanden in beslag. “We wilden de oplevering echter graag op een vrijdag laten plaatsvinden en daardoor kwamen er nog twee dagen bij”, lacht Bert. “De vorstperiode leek even een bedreiging voor de planning, maar nadat die voorbij was, werden alle zeilen bijgezet om de opleveringsdatum te behalen. Daar waren we heel erg blij mee”, vertelt Marloes, “want daardoor was het niet nodig om tijdelijk te gaan huren. De mensen van Goudriaan-Jongerius dachten bij alle facetten van de bouw met ons mee. Soms leek het wel of ze voor hun eigen woning aan het werk waren. Dat was heel bijzonder!”

Personeel is mee- en vooruitdenkend

Bert: “Het begon al tijdens de eerste bespreking met Arjan Griffioen. Hij had het project echt tot in de kleinste details bestudeerd. Arjan constateerde, op zeer bescheiden wijze, in het ontwerp en bestek meteen al een aantal zaken die niet praktisch of niet duurzaam waren; zoals o.a. de voorgeschreven houten waterslagen waarvan bleek dat die maar 15 jaar meegaan. We hebben ze daarom laten vervangen door hardstenen waterslagen. Of de trap naar zolder die zo ingetekend was dat we meteen het hoofd zouden stoten aan een van de gordingen. Zo bleek ook dat de door ons gekozen steensoort niet geschikt was voor het kruisverband metselwerk dat wij in gedachten hadden. Al deze zaken waren van tevoren al getackeld. Soms zette de metselaar of Frans Goudriaan voor het weekend nog een proefstuk op van het metselwerk, of de profilering en er werd zelfs een proeftrap neergezet zodat we het weekend konden overdenken of dit was wat we wilden. Door een compleet andere trap te plaatsen werd het probleem opgelost en het kruisverband metselwerk, dat voor ons een hoge prioriteit had, ziet er nu – dankzij hen (en een andere steensoort) -prachtig uit. We zijn er uitermate tevreden over.” Van anderen horen we dat echt niet iedere aannemer op deze manier werkt. Goudriaan-Jongerius is met hun offerte misschien niet de goedkoopste, maar wij zijn ervan overtuigd dat het ons veel geld heeft bespaard door voor hen te kiezen.

Oplevering zonder problemen

“Zelf zijn we behoorlijk kritisch, maar we merkten dat de mensen van Goudriaan-Jongerius ook heel erg kritisch zijn op het werk dat zij zelf en de onderaannemers leveren. Als dat niet naar hun of ons zin was, dan werd het ook meteen zonder discussie opgelost. Dat geeft vertrouwen. Een groot bijkomend voordeel is dan ook dat onze woning daardoor werd opgeleverd met slechts zeven kleine opleveringspuntjes.”

De bouwperiode is door Bert en Marloes als zeer prettig ervaren. Bert: “Iedere vier weken was er een werkoverleg, waarvan we notulen ontvingen en ook de mensen op de bouwplaats dachten altijd heel functioneel met ons mee. Marloes vult aan: “Het enige minpuntje dat we kunnen bedenken is dat het jammer is dat we nu na de oplevering zo weinig contact meer hebben. Het persoonlijke contact was zo fijn! Het klinkt misschien gek, maar toen de bouwkeet en zeecontainer waren weggehaald, hadden we beiden een weemoedig gevoel.”

< Terug naar klant aan het woord