slide-1

“Met Goudriaan
is het goed bouwen”

> Familie Buitelaar

Het vertrouwen was er al snel

Het duurde niet lang of het was duidelijk dat Goudriaan-Jongerius hun woning zou bouwen. Immers, architect Henk Schat die Marjolein en Herman Buitelaar raadpleegden, adviseerde drie aannemers die hij zeer geschikt achtte om in het plassengebied van Reeuwijk te bouwen, Goudriaan-Jongerius stond op nummer één van dat lijstje.

“Dan wordt het nummer 1 , we willen alleen maar werken met een nummer één”, zei de familie Buitelaar. “En na een gesprek met wijlen Piet Goudriaan, waren mijn vrouw Marjolein en ik zo enthousiast over de bedrijfsfilosofie, de oprechtheid van de man en het meedenken over het project, dat wij direct in zee gingen met de firma Goudriaan”, memoreert Herman. “Het vertrouwen was zo snel gewonnen en het bedrijf heeft dat vertrouwen nooit geschaad, het team bestaat uit een hechte groep gedreven mensen die met zorg en liefde bouwen, alsof het hun eigen woning aangaat”, verzekert Marjolein. “Enige jaren geleden hebben wij daarom ons bedrijfspand - HBM Machines B.V. - in Moordrecht ook door Goudriaan-Jongerius laten realiseren.

“Bevriende architect Hélène Houben was verantwoordelijk voor beide ontwerpen, de samenwerking met het bouwteam was optimaal en verliep uitermate prettig”, herinnert Herman zich. “We kregen goede adviezen van het bedrijf, zonder dat men aan hun eigen voordeel dacht. Piet had een lijfspreuk: ‘Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’, en dat hebben ze helemaal waargemaakt. Er werd goed naar je geluisterd, ze zochten net zo hard mee naar de beste oplossing als we naar iets speciaals op zoek waren. Er werd met veel aandacht, zorg en liefde gebouwd.” Marjolein merkt daarbij op: “We hadden nooit het gevoel dat er iets onder het vloerkleed werd geveegd. Alles ging altijd even open en eerlijk en als klant draai je, als je dat wilt, volledig mee in het project. Als we vragen hadden, dan kregen we daar binnen 24 uur antwoord op en als ze dat antwoord op dat moment nog niet konden geven, dan hoorden we ook waarom dat zo was.”

Het bijzondere bedrijfspand van HBM Machines B.V. heeft een luxe uitstraling, o.a. door de toepassing van extra lange metselstenen. Het bevat veel elementen waar de vrouwelijke touch van architect Hélène Houben en Marjolein aan te pas kwamen, zoals de mooie hoge deuren, de fraaie toiletruimten, omlijste kolommen en de vele warme kleuren die het pand rijk is. “In eerste instantie schrokken we van de post die voor het metselwerk stond”, onthult Marjolein. “Maar toen Arjan Griffioen, de huidige directeur, uitlegde dat het werk veel intensiever werd door de lengte van de bakstenen, begrepen we waarom het duurder was dan dat het normaal zou zijn.” Herman:“Goudriaan-Jongerius vraagt waar ze recht op hebben - dat was overigens nooit teveel - gezien de kwaliteit die ze leveren en wij wilden graag voor die kwaliteit betalen. Bovendien hebben we achteraf nooit extra rekeningen ontvangen. Ik zou eigenlijk geen minpuntje kunnen bedenken.”

“Ik vind het trouwens ongelooflijk knap dat ze zich zo staande weten te houden ondanks de huidige economische omstandigheden”, vervolgt Herman. “Op veel plekken zie je groen-witte borden van Goudriaan in de regio, maar ook daarbuiten.”

“Dankzij deze prettige ervaringen, laten wij nu de uitbreiding van ons bedrijfspand ook door Goudriaan-Jongerius uitvoeren. We kunnen Goudriaan-Jongerius bij iedereen aanbevelen. Er zijn al heel wat architecten en aannemers komen kijken naar ons bedrijfspand, iedere belangstellende is vanzelfsprekend welkom.”

Marjolein glimlacht:”We zijn zelfs zó tevreden over het bedrijf dat we op één van de pilasters van het hekwerk bij onze woning een plaquette lieten plaatsen met de tekst ‘Dit huis is ontworpen door mevrouw Ir. H. Houben en werd gerealiseerd door het fantastische team van Piet Goudriaan.’ Dat zegt toch genoeg?”

< Terug naar klant aan het woord