slide-1

“Met Goudriaan
is het goed bouwen”

> Familie van der Lee

We zouden zo weer voor dit bedrijf kiezen

Cees en Corry van der Lee wonen met hun gezin in een woning, daterend uit 1911, te Alphen aan den Rijn. “Het is mijn ouderlijk huis”, vertelt Cees “en in 1996 zijn wij hier met onze kinderen komen wonen. In de loop der tijd hebben we twee keer (ingrijpend) verbouwd. Daardoor hadden we al enige ervaring met bouwbedrijven voor we in 2013 ons volgend project begonnen: de bouw van een kelder onder onze woning die we als schuur zouden gaan gebruiken. Wim van Middelkoop, een bevriende bouwkundig tekenaar, verzorgde de tekeningen en adviseerde ons een drietal andere bedrijven, waaronder Goudriaan-Jongerius. Meteen al bij het uitbrengen van de offertes was duidelijk dat dit bedrijf niet het goedkoopst was, maar wel het enige dat een complete offerte aanbood, inclusief leidingwerk en grondafvoer. We besloten met Arjan Griffioen van Goudriaan-Jongerius om de tafel te gaan. Daar hebben we geen spijt van gekregen, we zouden zo weer voor dit bedrijf kiezen.”

“Arjan heeft enorm veel tijd in dit project gestoken, we hebben heel wat gesprekken gevoerd hoe we dit project zouden gaan uitvoeren en hadden veel aan zijn adviezen. Aangezien we op de Rijnoever wonen, is er hoogteverschil van een meter tussen de voor- en achterzijde van onze woning. Aan de achterzijde van de woning was een balkon dat aan de gevel hing en van onderaf werd gestut. Het balkon was echter te klein om met ons hele gezin te kunnen zitten.” Door de ruimte onder het balkon uit te graven, was het mogelijk om een kelder te bouwen en de gevel naar voren te zetten. Zo ontstond de perfecte oplossing: de oude schuur die teveel licht uit de woning wegnam werd afgebroken, de nieuwe schuur kwam in de kelder van de woning en daarboven werd een fijn balkonterras gecreëerd waar de familie Van der Lee heerlijk van de zon kan genieten.

Cees vervolgt: “Zelfs in zijn vrije uren nam Arjan uitgebreid de tijd om alles met ons door te nemen – ik weet zeker dat hij er daarom qua uren op heeft toegelegd, wat wij overigens zeer in hem waarderen! - en we bemerkten niet alleen zijn persoonlijke betrokkenheid bij ons project, maar ook die van de medewerkers van Goudriaan-Jongerius. Dat is absoluut de kracht van het bedrijf, dat zagen we meteen vanaf het eerste moment dat we met het bedrijf in aanraking kwamen! Wat ik persoonlijk een erg sterk punt vind, is dat zij hun mensen de verantwoording en het vertrouwen geven door hen meewerkend uitvoerder te maken. Op deze manier raken zij nog meer betrokken bij het project. Als we erom vroegen, dan werd er tussendoor altijd wel tijd vrijgemaakt om een extra klusje in ons huis te doen. Zo moest de penantspiegel in onze voorgevel nog altijd afgemetseld worden, omdat ik ooit een kozijn zelf plaatste maar het metselwerk niet zag zitten. Jordy de Groot, metselaar van Goudriaan-Jongerius, bleek een vakman te zijn en metselde de steentjes weer netjes in een boog om het kozijn heen. Door al deze positieve ervaringen zijn wij ervan overtuigd dat zij alle klussen aan kunnen. Van forse projecten tot aan de kleine en van woning- tot utiliteitsbouw.”

Corry vult haar man aan:”Diederik Kastelein was onze uitvoerder, wij hebben hem uitgeroepen tot de beschaafdste bouwvakker aller tijden. Ik vond het bijvoorbeeld ontzettend netjes dat hij vroeg of er muziek aan mocht. Dat doet echt niet iedere bouwvakker. Het hele traject verliep zo soepel, we zouden daarom zonder slag of stoot Goudriaan-Jongerius weer bellen.”

< Terug naar klant aan het woord