slide-1

“Met Goudriaan
is het goed bouwen”

> Robert-Jan Kolster

We hadden meteen een klik

In het landelijke Boskoop staat een schitterende, wit gestuukte bungalow met rieten kap, die in 2011 door Goudriaan-Jongerius werd opgeleverd. Robert-Jan Kolster, zijn vriendin Juklin en hun zoontje Quinn zijn de bewoners ervan. Het prachtige ontwerp, het hoge afwerkingsniveau en de mooie tuin bleven niet onopgemerkt bij stylisten. Zij doen regelmatig photoshoots in en om de woning voor interieurbladen en de bungalow en tuin komen regelmatig voor in foldermateriaal voor een groot tuincentrum.

“Toen we dit perceel in 2008 kochten, stond er een kleine, oude woning op die afgebroken moest worden”, memoreert Robert-Jan. “Helaas duurde het even voor de gemeente ons de vergunning gaf voor het bouwen van een grotere woning. Het stond eigenlijk als een paal boven water dat Goudriaan-Jongerius onze woning zou gaan bouwen, want mijn familie en onze kwekerij kende al een lange geschiedenis met het bouwbedrijf vanwege de diverse (ver)bouwopdrachten die het eerder heeft uitgevoerd. Bovendien had onze bouwkundig tekenaar ook een sterke voorkeur voor Goudriaan-Jongerius.”

“Ondertussen gingen we met Piet Goudriaan, die op dat moment nog niet eens de opdracht had, op pad om diverse gerealiseerde bungalows te bezichtigen. Tijdens de bezichtigingen liet Piet ons de mooie elementen en details van de woningen zien. Daar hebben we veel van geleerd want op die manier wisten mijn vriendin en ik wat we voor onze woning wilden. Daarnaast kregen we via deze aanpak een nog beter beeld bij de hoge kwaliteit die het bedrijf levert. We maakten moodboards waarop we al onze ideeën plakten voor de nieuwe woning, zodat de bouwkundig tekenaar kon gaan schetsen. Zijn ontwerp kwam overigens meteen al heel dicht in richting van het uiteindelijke ontwerp.

“In principe gaan we ervan uit dat we hier altijd blijven wonen, daarom moest het huis degelijk en goed zijn. Daar hebben we ook niet op beknibbeld: ik wilde geen gelijmde kalkzandstenen muren, geen systeembouw, geen breedplaatvloeren. Het werden daarom o.a. gebakken stenen en gestorte vloeren, van binnen moest alles afgetimmerd worden. Tijdens de afbouwperiode had uitvoerder Bas van Veen een aantal keuzes klaargezet hoe de dagkanten van de kozijnen er uit zouden kunnen zien. Hij had ze allemaal uitgefreesd met profielranden! We waren daar natuurlijk blij verrast mee, maar je zag ook aan Bas dat hij er plezier aan beleefde om met ons mee te denken.”

Robert-Jan vervolgt: “Piet Goudriaan heeft de bouw van onze woning uiteindelijk niet meegemaakt. Toen Piet ernstig ziek werd, heeft hij ons met zijn opvolger Arjan Griffioen kennis laten maken. We hadden meteen een klik. Ook hij ging weer met ons op pad om diverse projecten te bezoeken. We maakten duidelijke afspraken over de uitvoering en namen van te voren zoveel mogelijk met elkaar door, zodat we niet steeds hoefden te overleggen. De woning werd gebouwd op het terrein van onze kwekerij. Het kan hier bepaalde periodes flink druk zijn, daarom was het voor mij van groot belang dat we zo weinig mogelijk hinder hadden van de bouwwerkzaamheden. Die voorwaarden werden keurig gerespecteerd, we hadden er echt geen last van. Natuurlijk hebben we zo nu en dan bouwoverleg gehad, daar ontkom je niet aan, maar onze uitvoerder had alles uitstekend onder controle. De grootste kracht van het bedrijf is dat ze alles met eigen mensen uitvoert. De service van Goudriaan-Jongerius is uitstekend, de planning werd keurig aangehouden, de afwerking van de woning was perfect! Het was gewoon een goed geoliede machine, ik heb er geen stress van gehad. Als ik opnieuw een woning zou bouwen, dan zou Goudriaan-Jongerius het weer uit mogen voeren en dan wil ik Bas wederom als uitvoerder.”

< Terug naar klant aan het woord