slide-1

“Met Goudriaan
is het goed bouwen”

> Ze denken met je mee

Ze denken met je mee

Doorduyn Mode B.V. is een gespecialiseerde modewinkel voor senioren en bevindt zich aan de Overtocht 23 te Bodegraven. Daarnaast heeft het een webwinkel en een rijdende winkel waarmee het bedrijf in het hele land modeshows en verkoopdagen organiseert. Het pand waarin Doorduyn Mode is gevestigd, is smal en diep. Ten tijde van de bouw heeft men goed nagedacht hoe die oppervlakte zo efficiënt mogelijk kan worden benut, want naast de winkelruimte, is er ook een flink magazijn, een kantoorruimte en wordt de rijdende winkel ’s avonds binnen geparkeerd.

Arie Doorduyn is eigenaar van het bedrijf. “Wij hebben ons bewust niet gevestigd aan een drukke winkelstraat, waar het lastig is om voor de deur te parkeren. Op deze locatie kan dat gelukkig wel en voor ouderen is dat erg prettig. Ons pand werd in 1996 al gebouwd door Goudriaan-Jongerius en bestaat uit drie verdiepingen. De begane grond is bedrijfsruimte, daarboven is een woonlaag en op de bovenste verdieping een zolder. Met die laatste ruimte zouden we nog niets doen, maar de mensen van Goudriaan-Jongerius dachten vooruit. Zo hadden ze de leidingen en riolering al doorgetrokken naar de zolder met het idee dat je nooit weet wat je in de toekomst met die ruimte gaat doen. Daar had ik niet eerder over nagedacht, maar als je het later moet laten uitvoeren dan komt er veel hak- en breekwerk aan te pas, wat dan ook weer de nodige kosten met zich meebrengt. Het is fijn dat zij zo met je meedenken, want het kost je bijna niks meer om dit bij aanvang uit te laten voeren en het heeft heel veel meerwaarde!”

Over het personeel van Goudriaan-Jongerius is Arie Doorduyn goed te spreken. “Het zijn nette bouwvakkers, je zou daarom bijna zeggen dat het geen bouwvakkers zijn. De meewerkend uitvoerder destijds was echt een vakman! Hij attendeerde mij er bijvoorbeeld op dat het rolstoeltoilet vrijwel ontoegankelijk was: de ruimte bleek veel te smal. De uitvoerder had het uitgeprobeerd door met zijn kruiwagen naar binnen te rijden, wat praktisch niet mogelijk was. ‘Als ik er met mijn kruiwagen niet in kan komen, hoe moet dat dan met een rolstoel?’ was zijn vraag. Tja, we hebben dit natuurlijk meteen aan laten passen en die ruimte voor aanpassingen tijdens de bouw is er altijd bij Goudriaan-Jongerius.”

In de loop der jaren kwam Goudriaan-Jongerius ook steeds in beeld als er privé iets verbouwd moest worden, maar in 2013 werd het tijd voor vernieuwing van de winkel. “Vanzelfsprekend hebben we Goudriaan-Jongerius hiervoor ingezet. We hadden echter maar een week de tijd om de klus te klaren voor de winkel weer werd geopend. Dat was best pittig, want dan lopen er zowel timmerlieden als plafonneurs, schilders, als elektriciens en mensen voor de winkelpui, het dak en de wanden rond. Toch verliep alles perfect en volgens planning dankzij Reinier Zwart, het was zijn eerste verbouwing als meewerkend uitvoerder, en Gerben de Groot als werkvoorbereider. Ze werken altijd met vaste onderaannemers en op zo’n moment is dat een groot voordeel; alles was enorm goed uitgedacht, alle disciplines liepen rond en niemand liep elkaar in de weg. Dat was erg mooi om te zien, ik kon het helemaal aan hen overlaten en het gaf mij een geruststellend gevoel.” 

< Terug naar klant aan het woord