slide-1

“Met Goudriaan
is het goed bouwen”

> ONS TEAM

Cor de Koning

Cor de Koning is een van de werknemers die het langst bij Goudriaan-Jongerius in dienst is. In de zomer van 1973 (!) kwam hij van de ambachtschool af en ging direct aan de slag bij Bouwbedrijf Jongerius waar hij, na werktijd, diverse opleidingen deed voor o.a. zijn gezel- en leermeesterdiploma. Cor kreeg een meer dan bijzondere band met Jongerius want hij trouwde met Marjon, een van de vier dochters van de oprichter. Marjon en Cor kregen twee dochters.

Nadat Piet Goudriaan het bedrijf van Jongerius overnam, werd Cor chef-werkplaats/machinaal voorbereider. “Chef ben je natuurlijk al snel als je met een of twee man in de werkplaats staat”, grapt Cor. “Ik koop o.a. hout in en zorg dat het magazijn op orde is, zodat mijn collega’s de spullen kunnen pakken die ze nodig hebben. In de machinale werkplaats maken wij kozijnen en trappen. Zodra het om grote aantallen gaat, wordt dit uitbesteed want daar zijn wij niet op ingericht. Zo heel af en toe komt het voor dat we iets speciaals fabriceren, zoals die keer dat we een oude brug van 5 meter lang moesten namaken. We hebben ‘m met de heftruck vervoerd en met een kraan geplaatst. Maar, dat soort klussen kom je niet zo vaak tegen.”

“We werken erg klantgericht. Als we bijvoorbeeld weten dat een klant niet wil dat er een radio op het werk komt, dan gebeurt dat ook niet. Onze onderaannemers worden daar per brief over ingelicht. Ons bedrijf staat voor kwaliteit en saamhorigheid, dat is altijd al zo geweest en ook zo gebleven. Zelfs in de tijd dat je ergens anders 25 euro meer kon gaan verdienen, ging er eigenlijk nooit iemand weg. Iedereen kent elkaar goed, we komen allemaal uit deze omgeving en we hebben het naar ons zin bij Goudriaan-Jongerius. Velen zijn daarom al heel lang in dienst. Als er iemand trouwt of een feestje geeft, dan worden alle collega’s uitgenodigd. Best bijzonder toch?”

< Terug naar ONS TEAM